Billedkunstner Sarah Jost ankom Kristiansand 06. mars og skal ha gjesteopphold her frem til 01. mai.

Sarah Jost (f.1979) er fra Karlstad i Sverige, men har de siste årene vært bosatt i Bergen hvor hun tok sin master i kunst ved Kunsthøgskolen i samme by. I sitt kunstnerskap arbeider hun hovedsakelig med installasjon og skulptur, iblant med innslag av tekst og tegning. Hun utforsker ideer om minne, stillhet, kommunikasjon og transformasjon. Ved at metodisk kombinere funnet material med nye element, og resirkulert material fra tidligere verk binder Jost sammen fragmenter for å se hvilke historier de bærer på.

Jost har blant annet stilt ut ved Galleri Mors Mössa, Göteborg,  Nord Trøndelag Fylkesgalleri, Namsos,  Eskilstuna Konstmuseum, Eskilstuna og Studio 17, Stavanger. Hun var også medorganisator av den internasjonale kunstnerworkshopen BAG Art Camp, på Bergen Ateliergruppe og er medlem av den norsk-svenske kunstnergruppen Luftkollektivet.

Under sin Artist in Residence i Kristiansand ønsker Jost blant annet at arbeide med en videoinstallasjon med utgangspunkt i prosjektet «Loftsrydding» som hun initierte da hun sammen med kunstnergruppen Luftkollektivet stilte ut på Mølla på Grim i 2011. Prosjektet er støttet av Bergen kommune.

Loftsrydding

sarahjost