Fredag 20. juni kl. 18.00 åpner vi utstilling med vår australske gjestekunstner Nathan Hawkes som har hatt et spesielt inspirende og produktiv opphold i Kristiansand. Agder Kunstsenter har dermed på kort varsel bestemt seg for å vise de arbeidene han har produsert i løpet av sitt gjestekunstneropphold. Utstillingen står kun én helg.

Hawkes utforsker hvordan forskjellige medier gir unike temporale og romlige perspektiver, han tar ofte utgangspunkt i landskapet i sine abstrakjoner, og det var særlig det skandinaviske lyset som motiverte ham til å søke gjestekunstneroppholdet. I løpet av sitt opphold i Kristiansand har Nathan Hawkes reist til sør Sverige for å besøke kunstneren Andreas Eriksson, et besøk som for Hawkes var spesielt fruktbart og inspirende.

Agder Kunstsenter er stolte av å kunne vise hva en gjestekunstner kan få til i løpet av et kort opphold i Kristiansand, og håper så mange som mulig benytter muligheten til få med seg denne utstillingen som kun står en kort helg.

Nathan Hawkes på Agder Kunstsenter

Nathan Hawkes på Agder Kunstsenter

Nathan Hawkes (født 1980) kommer fra Sydney Australia. Han ble uteksaminert fra National Art School i Sydney i 2007 og har siden mottat en rekke annerkjente stipend, inkludert Brett Whiteley Traveling Art Scholarship som inkluderte et gjestekunstneropphold på Cite Internationale des Arts i Paris samt Marten Legat Traveling Art Scholarship som har finansiert hans opphold i Norge, så vel som profesjonelle besøk og prosjekter i Wien, Sverige og Japan. Han er for tiden involvert i å utvikle et arbeid i Urada, Japan som en del av 2015 Echigo-Tsumari Art Triennalen.

Nathan Hawkes, "hustle (exuberant interference)", 2014

Nathan Hawkes, «hustle (exuberant interference)», 2014