Agder Kunstsenter støtter prosjektet I DO DIVERSITY.

For en tid tilbake ble vi gjort oppmerksomme på et bilde på Instagram der en bamse sitter med ryggen vendt mot Agder Kunstsenter. Vi ble nysgjerrige på hva dette var og tok kontakt med grunnleggeren av Instagramsiden. Det viste seg at bamsen er en del av et pågående prosjekt til sexolog Hanne Kro Sørborg. Etter å ha hørt Hanne fortelle om I DO DIVERSITY ønsket vi å invitere henne og bamsen inn på Kunstsenteret.

Hanne Kro Sørborg vil holde et innlegg om sitt arbeid på åpningsdagen til utstillingen HATCH 2015, 02. oktober kl.18.00.

I Do Diversity.
Hva skjer når man bryter med sosiale konvensjoner? Når den man er eller det man gjør ikke finns som alternativ i våre felles fortellinger om livet? Eller dersom man rett og slett representerer to ting som oppleves som motsetningsfulle? Når en krysser over kulturelle grenser kan man oppleve at samfunnet ikke gir rom for den man er. Frykten for marginalisering, trusler, vold og isolasjon er universelt og rammer dem som ikke passer inn.
Samtidig inneholder denne utsatte posisjonen en mulighet til å se verden på en ny måtte. Grenser KAN flyttes og grenseutvidelse kan gjøre verden bedre. I Do Diversity leter etter det umulige både-og, for å minne oss på at vi hele tiden må lette etter det vakre i det unike.

Hanne

Hanne Kro Sørborg er sexologisk rådgiver og sosionom. Hun har siden 2004 jobbet med utsatte barn, unge og deres familier. Siden høsten 2014 har hun arbeidet aktivt med prosjektet I Do Diversity.