STIPENDUTSTILLINGEN 2015 vises frem til søndag 13. desember. Åpningstider: tor-søn 12.00-16.00.

Utstillingsperiode: 20.nov. – 13. des. 2015.

Åpningstider: tors. til søn. kl.12.00 – 16.00.

Stipendutstillingen 2015 arrangeres på Agder Kunstsenter for fjerde gang og er blitt en populær utstilling både blant publikum og regionens kunstnere. I år er det blitt innlevert over 70 verk fra 43 kunstnere. Utstillingen viser bredden og mangfoldet i Agderregionen. Både studenter, nyutdannede og etablerte billedkunstnere og kunsthåndverkere på den regionale kunstscenen er representert. Uttrykksformene spenner seg fra grafikk og tegning til skulpturer og tekstilkunst.

Utstillingen åpnes av leder for Kristiansand Arbeiderparti, Mette Gundersen, som vil offentliggjøre navnene på årets stipendmottakere.

Årets jury består av:
Jonas Ib F. H. Jensen – Norske Billedkunstnere Agder.
Fanny Sophie Gjestland – Norske Kunsthåndverkere.

Midlene vi gir ut er tildelt fra Bildende Kunstneres Hjelpefond. I Norge skal det ved omsetning av kunst innbetales en avgift på inntil 5 % i tillegg til salgsprisen når denne er over kr. 2 000 jf. lov av 4. november 1948 om avgift på omsetning av billedkunst m.m. Agder Kunstsenter har besluttet å gi disse tildelte BKH midlene til kunstnere i form av stipender.
Fredagen 20. november tildeles tilsammen 100.000,- kroner fordelt på et stipend av kr. 40 000 og tre stipender på kr. 20 000. Disse vil bli gitt 4 fortjente kunstnere bosatt i eller med tilknytning til Agderfylkene på grunnlag av høy kunstnerisk kvalitet.

Hjertelig velkommen!

Noen bilder fra monteringen:

Stipendutstillingen 2015 montering 2

stipendutstillingen 2015 montering 4

Stipendutstillingen 2015 3

Stipendutstillingen 2015 montering 1