Kristiansand kommune søker kunstnere til å delta på CreArts vandreutstilling 2016.
Vandreutstillingen vil i 2016 besøke byene Kaunas i Litauen, Aveiro i Portugal og Kristiansand, Norge. Frist for innlevering er tirsdag 01.desember.2015.

Kunstnere og kunstnergrupper med tilknytning til Kristiansand kan delta i konkurransen. Alle verk og teknikker som egner seg for utstilling i et utstillingsrom vil bli vurdert. Dvs. maleri, skulptur, fotografi, installasjon, videokunst, design, trykk og annet. Søknaden leveres elektronisk i PDF format og må inneholde kunstnerens CV og beskrivelse av bidragene som ønskes vurdert i konkurransen. Hver kunstner kan sende inn inntil 4 verk til vurdering. Beskrivelsen av verket må inkludere skisser/bilder og en tekst om verket som beskriver dimensjoner, teknikk, konsept og annet.

Kurator for utstillingen er Luisa Santos (1980, Lisboa), hun er utdannet i kommunikasjonsdesign ved Fakultet for kunstfag ved Universitetet i Lisboa, har en mastergrad i kuratering av samtidskunst ved Royal College of Arts i London og en doktorgrad i kunst, kultur- og prosjektledelse fra Berlin. Luisa Santos har arbeidet som kurator i museer og kulturinstitusjoner i Portugal (Biennial of Contemporary Art of Coimbra, Round the Corner Gallery i Lisboa), Storbritannia (Tate Britain, Biennial of Liverpool, Serpentine Gallery), Tyskland (Frankfurter Kunstverein) og Østerrike (Ok-Centrum de Linz).
http://luisa-santos.weebly.com/

Creart European Exhibition 2016 har fått tittelen «Notes on Tomorrow». Her følger kurator Luisa Santos egne tanker om utstillingen.
“Notes on Tomorrow” reflects upon the Luhmannian idea of art as a social system. Generally neglected by arts institutions, the visual culture produced by social movements is a vital sector in the worlds of arts and activism.Following the thread of relational and activist art, we are now faced with a new trend in contemporary art practice, which addresses what can be done to improve the social, economical and political conditions we live in. With the emphasis on what is left to be done, trough questioning, experimenting and a spark of optimism, many contemporary artists are reflecting in personal stories and relationships as a means of addressing art and society, sightseeing possibilities rather than difficulties. In their work, they either invent completely new structures, or they switch expectations by altering existing media.Contemporary artists seek to engage the audience in an exploration of the world through metaphors and small stories. Such art production shows different perspectives of our lives bringing awareness to a world in constant transformation. Seeking a multiplicity of possibilities of better worlds, contemporary art makes us step aside from our own ideas of the world and be faced with the uncanny and unusual.Instead of showing the classical trend of works struggling unequivocally with the economic and political forces of contemporary society, this collective exhibition presents a series of alternative proposals that drift between a series of binomials as History and fiction; contemplation and creation; ephemeral and infinite; creation and interpretation. It is not about presenting definitive answers for contemporary society’s problems but more about looking into a series of questions, observations and experimentations. In other words, it is about visually translating small utopias at local levels through inventions, desires and propositions.
Notes on Tomorrow comes in different ways to dwell on positive answers to current social issues and will include drawings, notes, diagrams, video, performance and different kinds of situations.

Frist for innlevering: 1. desember 2015

Utvelgelsen av verkene vil foretas av en lokal jury. Det skal velges ut inntil 5 bidrag fra Kristiansand. Disse bidragene vil bli sendt videre til en europeisk komité som sammen med kurator Luisa Santos står for den endelige utvelgelsen av verk til den europeiske vandreutstillingen. Bidrag som blir valgt ut til den europeiske vandreutstillingen vil bli tildelt kr. 5000 i arbeidsstipend.

Påmelding på følgende link: https://skjema.kristiansand.kommune.no/more/wizard/wizard.jsp?wizardid=286

Mer info om EU-prosjektet CreArt finner du her: http://www.creart-eu.org/

For mer info kontakt:
Angjerd Munksgaard
Rådgiver
Kristiansand kommune
angjerd.munksgaard@kristiansand.kommune.no