Stefano Cagol fra Italia er ny gjestekunstner i Kristiansand.

kirkenes 1-3Cagol ble valgt på bakgrunn av sin spennende kunstneriske utforskning av relasjonen mellom samfunn og natur. Prosjektet ble også plukket ut til å tilbys elever i Kristiansandområdet som en del av Den kulturelle skolesekken med oppstart mandag 13. februar.

Om kunstneren
Stefano Cagol (f. 1969) er en italiensk kunstner fra Trento, nord i Italia. Han har mottatt æresdoktor fra Ryerson universitetet i Toronto og har en utdannelse ved Accademia di Brera i Milano. Han har tidligere stilt ut under Manifesta 11 og Manifesta 7, ved både den 55. og 54. Venice Biennale samt 1. Singapore Biennale.

Cagol har tidligere gjort prosjekter i Norge blant annet ved Artist in Resdence-programmet ved BAR International, med påfølgende deltagelse i Barents Spektakel 2011 i Kirkenes. I 2013 dro Cagol tilbake til Kirkenes med fellesprosjekt mellom Europa og Norge, som også var innom Oslo. I Bergen var han plukket ut til AIR Bergen ved USF på Verftet. Det var også i Bergen han for første gang presenterte sitt prosjekt ”The Body of Energy”, som senere har blitt stilt ut i mer enn 10 Europeiske museum fra Norge til Gibraltar.

Kunstnerens hjemmeside