Agder Kunstsenter har gleden av å invitere til åpning av HATCH 2018 lørdag 15. september kl. 14.00.

HATCH er en fast årlig utstilling der Agder Kunstsenter og Bomuldsfabriken Kunsthall, ARTendal, samarbeider om å vise unge talentfulle kunstnere som akkurat er ferdige med sin BA eller MA og som er fra, eller har tilknytting til, Agder.

Agder Kunstsenter:
Årets nyutdannede kunstnere: Aljosa Erakovic, Erika Dyrholm, Kristian Suvatne Augland, Nour Kalash
Utstillingsperiode: 15. september – 07. oktober
Vernissage: Lørdag 15. september, kl. 14.00-16.00
Åpningstider: Tors–søn, kl.12-16

ARTendal:
Årets nyutdannede kunstnere: Henriette Martinsen, Iben Isabell Krogsgaard, Markus Garvin
Utstillingsåpning: Lør. 22. september
Åpningstider: Fre–søn, kl.12-16.

 

Kunstnere:

ALJOSA ERAKOVIC (f. 1987, Sarajevo)

Erakovic er oppvokst i Søgne, der han har gått på barneskole og ungdomsskole. Etter ungdomsskolen flyttet han med familien til Kristianand, hvor han fullførte siviltjeneste, jobbet og studerte, før han flyttet til Oslo. Han ble nettopp ferdig med en bachelorgrad i Medium og materialbasert kunst ved Kunsthøgskolen i Oslo, der han også for tiden bor og jobber.

Erakovic sin praksis består hovedsakelig av skulptur og installasjon som har berøringspunkt til funksjon, både i arkitektoniske rom og med masseproduserte objekter. Disse objektene/produktene bruker ofte forskjellige typer “gimmicker” som estetiske verktøy og som en type fenomen – et verktøy som opererer i dette overfylte markedet, der produksjonen av ambivalente følelser veksler kundenes kategorisering mellom magisk attraksjon og desperat lokkemat. Hans utgangspunkt har ofte vært å utnytte dette visuelle språket, for så å basere det videre inn i en skulpturell, symbolsk og arkitektonisk tradisjon.

ERIKA DYRHOLM (f. 1996, Kristiansand) www.erikadyrholm.com

Dyrholm jobber og bor i Kristiansand. Hun avsluttet sin bachelorgrad i tegning ved Falmouth University i Falmouth, England i 2018. Dyrholm har også tidligere stilt ut i «Evoke» (2018) ved The Fish Factory Art Space i Penryn, England.

I sitt verk utforsker Dyrholm temaer som automatisme, følelser, og mental helse, hvor hovedfokuset ligger på å fange stemninger som rolighet, urolighet, og stillhet. Hun bruker menneskelige former og teksturer som et instrument for å utforske disse temaene, hvor alle verk er produsert gjennom den grafiske teknikken monotrykk, og også collage. De små og intrikate strekene gir utrykk for stillhet, mens de mer dynamiske strekene gir antydning til en mer urolig spenning.

Ved å se etter fragmenter av menneskekroppen, er jeg fascinert av å skape tvetydige bilder som vekker følelser i seeren. Interessen min ligger på å visualisere kontrasten mellom følelsen av ro og av det urolige, for så å se hva som dukker opp imellom.

NOUR KALASH (f. 1987, Damaskus, Syria)

Kalash er utdannet ved Technical institute of applied arts i Damaskus hvor hun studerte skulptur. Hun arbeider i materialer som bronse, tre, stein, leire og akryl, samt med maleri og tegning. Hun har tidligere stilt ut i Syria og Kristiansand.

I hennes arbeider til HATCH-utstillingen vil temaet være sentrert rundt lidelsen syrerne har opplevd – og fremdeles opplever – i krig og flukt.

KRISTIAN SUVATNE AUGLAND (f.1993, Kristiansand)

Suvatne Augland har en BFA fra Kunstakademiet i Oslo, med utveksling ved Det Kongelige Danske Kunstakademi i København. Han jobber primært med maleri, skulptur og installasjon, med problemstillinger rundt personlige verdier og smak knyttet til objekter og deres funksjon, og hvordan våre omgivelser er med på å påvirke dette.

Velkommen til åpning!