Vi inviterer til en ny filmvisning i serien KUNST/FILM, tirsdag 04.desember kl 18.00 på Cinemateket i Kristiansand.

BOOM FOR REAL: The Late Teenage Years of Jean-Michel Basquiat – ny film!

Regi: Sara Driver, USA 2018.

Filmen følger kunstneren Jean-Michel Basquiats (1960-1988) liv før suksessen. Den viser hvordan New York, samtiden, folkene og dragningene rundt han formet ham som artist. Ved bruk av ukjente verk, tekster og bilder har regissør Sara Driver skapt filmen i tett samarbeid med venner og andre kunstnere fra samme periode (Jim Jarmusch bl.a.). Deres fortellinger veves sammen med autentiske filmopptak, musikk og bilder for å skape et portrett av Jean-Michel og Downtown New York. Å være en pengelens, men anerkjent kunstner var selve drømmen – helt til alt endret seg i 80-årene, når pengejaget kom.

KUNST/FILM
Visningen er en del av konseptet KUNST/FILM, som består av filmer med kunstrelatert innhold. Det er et samarbeid mellom Agder Kunstsenter, NBK-Agder, Kristiansand Kunsthall, NK Sør og Cinemateket. Etter filmen blir det åpent i baren og litt enkel servering, for de som vil henge igjen.