Velkommen til åpning av årets Stipendutstilling lørdag 16. nov. kl. 13. Samme dag arrangeres også Kunstløypa i Kristiansand 2019, så her er det bare å finne frem gode sko!

Stipendutstillingen åpnes av Torbjørn Urfjell, Kulturdirektør i Storkristiansand, som også vil offentliggjøre navnene på årets stipendmottakere og dele ut kr. 100.000,- i stipendmidler fra Bildende Kunstneres Hjelpefond.

Årets jury består av:
Anne Stabell – Norske Kunsthåndverkere Sør-Norge
Gunnhilde Høyer – Norske Billedkunstnere Agder

Utstillingsperiode: 16. nov. – 08. des. Våre åpningstider er: torsdag til søndag kl. 12.00-16.00.

Fri entré.

Om utstillingen:
Stipendutstillingen 2019 arrangeres på Agder Kunstsenter for syvende gang og er blitt en populær utstilling både blant publikum og regionens kunstnere. I fjor ble det blitt innlevert 87 verk fra 60 kunstnere. Utstillingen viser bredden og mangfoldet i Agderregionen. Både studenter, nyutdannede og etablerte billedkunstnere og kunsthåndverkere på den regionale kunstscenen er representert. Uttrykksformene spenner fra grafikk og tegning, til skulpturer og tekstilkunst.

Midlene vi gir ut er tildelt fra Bildende Kunstneres Hjelpefond. I Norge skal det ved omsetning av kunst innbetales en avgift på inntil 5 % i tillegg til salgsprisen når denne er over kr. 2 000 jf. lov av 4. november 1948 om avgift på omsetning av billedkunst m.m. Agder Kunstsenter har besluttet å gi disse tildelte BKH midlene til kunstnere i form av stipender.

Lørdag 16. november tildeles tilsammen 100.000,- kroner fordelt på et stipend av kr. 40 000 og tre stipender på kr. 20 000. Disse vil bli gitt 4 fortjente kunstnere bosatt i eller med tilknytning til Agderfylkene på grunnlag av høy kunstnerisk kvalitet.

Hjertelig velkommen!